APK

Brief van de RDW ontvangen die aangeeft dat u de auto APK moet laten keuren? Wij kunnen de keuring voor u verzorgen. APK staat voor de Algemene Periodieke Keuring. Het is een periodieke keuring waarbij we kijken naar een aantal essentiële elementen, met betrekking tot de veiligheid van uw auto op de weg.  Uiteraard kunt u rekenen op een goedkope APK, wij zorgen ervoor dat we vlot voor u aan de slag gaan. De APK zorgt ervoor dat auto’s op de Nederlandse weg veilig zijn en het milieu niet te zwaar belasten.

Wanneer moet mijn auto gekeurd worden?

De APK is verplicht voor benzineauto’s vanaf 4 jaar (sinds 1 januari 2005) en voor dieselauto’s vanaf 3 jaar (na 1 januari 2005). Vervolgens dient een dieselauto ieder jaar APK gekeurd te worden, een benzineauto dient dat daarna om de 2 jaar te gebeuren. U krijgt een brief van de RDW op het moment dat de APK verloopt en u een afspraak dient te maken voor een nieuwe keuring. Het is van belang dat u de APK voor het verlopen van de huidige keuring laat uitvoeren. Wij dienen uw voertuig bij de RDW af te melden na de keuring, zodat u daarmee mag blijven rijden.

Belangrijke punten APK

Benieuwd naar waar een APK eigenlijk uit bestaat? We controleren de auto op een aantal verschillende punten, bijvoorbeeld gericht op de veiligheid. Het gaat dan om de remmen, de wielophanging, de banden, schokdempers, verlichting, besturing, gebruikte brandstof en de kentekenplaten. Daarnaast hebben we binnen de APK voor uw auto aandacht voor een aantal elementen die de milieubelasting kunnen beïnvloeden.

Direct een APK laten uitvoeren bij een garage bij u in de buurt? Maak online een afspraak of neem contact op voor meer informatie, we vertellen u er graag meer over.