Autobanden

Tijd voor nieuwe auto banden? Heeft u het idee dat de profieldiepte niet langer voldoende is of komt de auto niet door de APK? Wij kunnen nieuwe auto banden voor u bestellen en die onder de auto monteren. Uiteraard kunnen we u adviseren over de verschillende merken banden, de modellen en de verschillende soorten banden. Wenst u zomerbanden, winterbanden of wellicht all-season banden? We kunnen de auto banden voor u wisselen en bovendien balanceren. Wenst u de auto uit te laten lijnen na het wisselen van de banden? Ook daar kunnen we u goed mee van dienst zijn.

Tijdig uw banden wisselen

Het is van groot belang om tijdig uw auto banden te laten wisselen. Het profiel op de banden zorgt voor de afvoer van bijvoorbeeld water op de weg, zodat u niet in een slip raakt. Zodra het profiel afneemt zal het risico op het verliezen van grip groter worden. Wij kunnen de auto banden voor u nakijken en aangeven of deze nog voldoende profiel hebben. Uiteraard zullen we zowel tijdens de APK als tijdens een kleine of grote beurt voor uw auto de banden controleren en u indien nodig aangeven dat het tijd wordt om die te vervangen.

Auto banden en wintersport

Gaat u op wintersport? Dan gelden er afwijkende regels voor de auto banden. In Nederland dient u wettelijk minimaal 1,6mm profiel op de banden over te hebben. In Duitsland gaat het om minimaal 4mm tijdens de winterse maanden, net als in Oostenrijk en Slowakije. In bijvoorbeeld Estland, Finland en Letland is het van belang dat u minimaal 3mm profiel op de banden heeft zitten.

Wilt u uw auto banden laten vervangen? Wij kunnen die voor u bestellen en u er meteen mee van dienst zijn. Zelf de auto banden bestellen? Laat ze bij ons afleveren, dan kunnen wij ze monteren.